Musework live 2021

Musework Live 2021: Kritische kwaliteit - een muzisch perspectief

17 mei tot en met 21 mei 2021

Hoe verhoud je je tot de wereld vanuit een kritisch standpunt dat ook generatief is? Hoe beweeg je niet zomaar mee met wat er maatschappelijk gebeurt enerzijds en zorg je dat je niet uit verbinding raakt anderzijds? Hoe draag je in organisaties bij aan een wending ten goede waarin je ook afscheid probeert te nemen van wat niet meer werkt?

Deze vragen (en meer) staan centraal tijdens Musework Live 2021. We werken met vele partners binnen en buiten HKU die laten zien hoe zij op bijzondere manieren werken aan kritische kwaliteit. Onder andere Movisie, Nivoz, studenten van de Master Kunsteducatie, Connected Making, docenten en studenten van verschillende opleidingen, Hogeschool Utrecht, Werkplaats Muzisch Onderzoek nodigen jou uit om op een bijzondere manier mee te onderzoeken. Namelijk als een mee-maker. 

Als makers staan we op een bijzondere manier in de maatschappij. We maken en in wat we maken zit een verhaal. Een verhaal dat vaak een vorm van (positieve of negatieve) kritiek draagt. Door te maken roep je niet alleen vanuit de zijlijn, maar zet je iets in de wereld naast of tegenover datgene waar je geëngageerd over bent. In dat 'er iets naast of tegenover zetten' reiken we in ons makerschap juist uit en laten we oplichten wat echt van waarde is in het werken aan de praktijkvragen die ons bezighouden.

Dat is waar kritiek en kwaliteit elkaar ontmoeten. Die ontmoeting bezien wij graag vanuit het muzische perspectief. Wat licht er dan op?

In die ontmoeting nodigen we je graag uit om mee te doen, mee te onderzoeken en mee te maken. In een week met sessies, webinars, een dagelijks journaal, korte filmpjes en bijzondere manieren van werken, onderzoeken wij vanuit het muzische perspectief of we op een andere manier naar kritiek en kwaliteit kunnen kijken.

Van maandag 17 tot vrijdag 21 mei 2021 zijn er dagelijks (online) activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. 

Bekijk nu het hele programma en schrijf je in!

 

© Het festival “Musework Live” is een initiatief van het HKU Lectoraat Muzische professionalisering in samenwerking met interne HKU partners en externe partners. Het festival wordt samen met docenten, makers, studenten en onderzoekers vormgegeven vanuit de projecten en mede ontwikkeld door: HKU Werkplaats Muzisch Onderzoek, HKU Connected Making, HKU Masteropleiding Kunsteducatie HKU Masteropleiding Cross-over Creativity, Hogeschool Utrecht, Nivoz, Movisie, RIVM, InHolland, De Goed Werk Expeditie. Projectleiding en contact: Peter Rombouts

Beeld headers: Charlotte Langemeijer. Vormgeving: Niek Pronk. Studio-ontwerp en cameraman: Maarten Heijer. Beeldregie en techniek: Thijs Nieuwenhuis. Administratie en studio-assistent: Elise van Berkel.