Vertelvoorstelling

Renske Velthuis heeft zich een jaar lang gewijd aan het componeren van een muziekstuk in vijf delen voor viool, altviool en cello. Vervolgens heeft ze van haar maakproces een vertelvoorstelling gemaakt, wat inzicht in haar manieren van werken geeft.

'Hóe maak je het?' Dat laat Renske Velthuis op krachtige wijze zien in de door haar gemaakte vertelvoorstelling, het resultaat van het artistiek onderzoek dat zij uitvoerde in het HKU Lectoraat Perfomatieve Maakprocessen.

In de vertelvoorstelling maakt Renske inzichtelijk hoe je je als kunstenaar soms maandenlang op onbekend terrein kunt begeven. Hoe verschillende stemmen zich verzamelen tijdens het werk en welke je helpen, verontrusten of remmen. Hoe ga je met al die onzekerheid en twijfels om? Hoe zorg je dat je in beweging blijft?

Na de voorstelling wordt vanuit de masteropleiding HKU Kunsteducatie het gesprek geopend over hoe we kennis ontwikkelen en delen mbt creatieve maakprocessen. Deelnemen? Reserveer alvast je kaartje en stuur een mail naar: arja.veerman@hku.nl

 

Ivm de lockdown wordt deze voorstelling tot nader orde verplaatst.

 

 

RENSKE VELTHUIS violist en componist, heeft twee conservatoriumopleidingen gevolgd. Zij gaf 9 jaar les in muziek als agogisch middel aan de Hogeschool Utrecht. Zij dirigeerde koren, trad op met folkmuziek in stijlen uit de Balkan, Zweeds en Bluegrass, en geeft les in folkmuziek. Met de Master Musician 3.0 is zij de weg ingeslagen van compositie en onderzoek naar maakprocessen.

PAOLA MUREDDU altvioliste en violiste, komt uit Sardinië, treedt regelmatig op met o.a. het Promenade Orkest, Camerata Amsterdam en het Nederlands Theater Orkest en geeft vioolles. 

SIMON VELTHUIS is cellist bij het Intercontinental Ensemble en treedt op met orkesten en kamermuziek.

DANIEL HENTSCHEL, alias Danibal, maakt bij deze voorstelling de animaties.